Doel & Missie


Ons doel is onze missie:


Inkomsten werven om weer te schenken aan een goed doel, bijvoorbeeld: een sociaal project of het ondersteunen van bewoners en/of organisatie, die in Capelle aan den IJssel een 'opkikker' nodig hebben. Wij zijn een non-profit organisatie, welke haar inkomsten direct weer schenkt aan inwoners van Capelle aan den IJssel. Dit zonder tussenkomst van DERDEN.

Hoe doen wij dit?


Door het verkopen van binnengebrachte artikelen in onze kringloopwinkel > Koopjeskelder.
Hiermee willen wij bijdragen aan een duurzame wereld, waarmee wij aandacht hebben voor:

  • herbruikbare artikelen worden weer ingezet,
  • sociale interactie door ontmoeting van bezoekers en donateurs van goederen,
  • bezoekers komen soms iedere week voor een gezellig praatje,
  • een bijdrage leveren in de strijd tegen eenzaamheid,
  • mensen met een beperkt budget kunnen extra zaken kopen.

Want alle vrijwilligers zetten zich belangeloos in om inwoners van Capelle aan den IJssel te kunnen verblijden.

Werkwijze


Alle verkregen artikelen zoals: huishoudelijke artikelen, elektronische apparatuur, meubel kleingoed, verlichtingen of kleding worden eerst door ons beoordeeld, gecontroleerd en eventueel hersteld en/of gerepareerd. Vervolgens worden deze [tweedehands] artikelen opnieuw ter verkoop aangeboden, tegen een zeer redelijke -lage- prijs.


Artikelen


De artikelen worden door iedereen, binnen of buiten Capelle aan den IJssel, ter beschikking gesteld aan de Stichting Kringloopwinkel Koopjeskelder. De opbrengst van verkochte artikelen worden weer geschonken als gift of in natura.

Samenwerking


Sommige [gerepareerde] artikelen komen rechtstreeks van het Repair Café  Capelle. Ook deze artikelen worden door de medewerkers eerst beoordeeld en indien nodig schoongemaakt. Hierna zijn die artikelen weer beschikbaar voor hergebruik en kunnen worden verkocht (meestal voor een vaste prijzen) in de kringloopwinkel Koopjeskelder.
Wilt u meer weten over het Repair Café Capelle raadpleeg hun website: www.repaircafecapelle.nl

Woonzorg Nederland, een organisatie voor ouderenhuisvesting, maakt het mogelijk dat wij ons kunnen vestigen in een aantal lege ruimtes [boxen] van het wooncomplex aan De Baronie. Bewoners van dit wooncomplex en hun familie of van Woonzorg weten ons te vinden voor het afstaan van overtollige artikelen.

U kunt ons altijd ondersteunen door uw overtollige artikelen -welke u niet meer gebruikt of stof staan op te vangen- te schenken aan de Kringloopwinkel Koopjeskelder. Schroom niet om uw spulletjes te doneren, want u maakt ons daar weer heel blij mee en daarna krijgt het een plekje in onze kringloopwinkel, zodat anderen er weer plezier aan kunnen beleven.