ONZE ORGANISATIE

Ontstaan kringloopwinkel.

De Stichting Kringloopwinkel Koopjeskelder  (voorheen Second Hand Roo) is rond 1998 ontstaan door enkele vrijwilligers en de organisatie viel toentertijd onder verantwoording van het Zorgcentrum Roo van Capelle. 


Echter door een renovatie bij het Zorgcentrum moest het winkeltje in tweedehands artikelen eind 2015 gaan sluiten. Maar door geweldige initiatieven van zeer enthousiaste vrijwilligers en prima ondersteuning van de Coach bij Woonzorg, kon het kringloopwinkeltje als: Koopjeskelder, weer worden geopend op 06 januari 2016.


Het kringloopwinkeltje is gehuisvest in enkele kelderboxen, welke door Woonzorg Nederland [Coach] beschikbaar is gesteld. In maart 2019 is het Kringloopwinkeltje ingeschreven bij de KvK en nu officieel geregistreerd als: Stichting Kringloopwinkel Koopjeskelder.


 Want geen goed doel is te ver, als je plezier hebt in wat je doet ……...! 


Wie zijn wij ?

Wij zijn momenteel werkzaam met 11 enthousiaste vrijwilligers voor de Stichting Kringloopwinkel Koopjeskelder; zijnde Miep, Thea, Ria, Josje, Jacky, Nel, Henriette, Dinie, Walter, Henk en Willem, die zich geheel belangeloos voor u inzetten. En de opbrengsten van alle ontvangen en verkochten artikelen, schenken wij weer aan een -zorgvuldig uitgekozen- goed doel.


Verder heeft dit kringloopwinkeltje ook een belangrijke sociale functie, want regelmatig komen ouderen, van het naburige wooncomplex even rondkijken en/of een babbeltje maken. Zij voelen zich dan minder eenzaam en komen dan ook minder snel in een sociaal isolement terecht. Andere Capellenaren (jong & oud) weten ons ook prima te vinden.